Idéen

Efter at have boet i Asien i 7 måneder oplevede jeg flere gange problemer med ikke at kunne kommunikere med mange af de lokale, fordi de ikke kunne engelsk. Det var både i situationer hvor jeg skulle finde vej, handle ind eller finde information.

 

Konceptet

Som en løsning på de sprogmæssige barrierer mellem turister og lokale kunne man bygge en app som gør det muligt for turister at kunne ringe til en to-sproget person som taler henholdsvis turistens og den lokales sprog. Den to-sprogede person vil via telefonen kunne hjælpe de to parter med at forstå hinanden.

 

Markedet

Servicen adskiller sig fra andre oversættelses apps såsom iTranslate, Google Translate, TripLingo, SayHi, Papago og Microsoft Translate ved, at man som kunde får et rigtigt menneske i røret og kan derfor kan oversætte og beskrive ting mere præcist og nuanceret end en automatisk/digital oversættelse formår.

Forretningsmodel

Forretningen er tænkt som en multi-sided on-demand service, hvor turister kan ringe op til en to-sproget person på et hvilket som helst tidspunkt af døgnet, når de står og har brug for hjælp til oversættelse. Turisten betaler for den tid samtalen varer og pengene går til oversætteren dog fratrukket et fast lavt fee til virksomheden.

Ved at tilbyde en service som denne betaler turisten udelukkende for den tid der er behov for hjælp, men de har stadig adgang til hjælp alle døgnets 24 timer uden at skulle hyre en personlig tolk.

Oversætteren har i appen mulighed for at vise at han/hun er tilgængelig og står til rådighed for opkald i lige de tidsrum, der passer ind i oversætterens eget liv. På denne måde bliver servicen super fleksibel for begge parter og oversætteren kan nemt tjene lidt ekstra penge i hverdagen ved at stå til rådighed for personer som efterspørger netop de sprog som denne oversætteren taler. Oversætteren er tilmed ikke bundet af tid eller sted for at kunne tjene penge. Derudover vil oversætteren blive betalt for al den tid der bliver lagt i opgaven, hvilket gør det attraktivt som en ekstra indkomstmulighed.