Taxi app

Baggrund for forretningsidé

En forretningside til den etablerede taxabranche, som trænger til fornyelse med henblik på at fastholde kunder i et marked udfordret af ny teknologi og nye spillere.

 

Abonnement/klippekort

DanTaxi kunne vælge at differentiere sig ved at tilbyde en form for abonnement/klippekortsløsning til kunderne. Dette skulle styres via en app.

Abonnementet kunne stykkes sammen på flere måder og man kunne her med fordel hente inspiration fra telebranchen. En abonnementsbaseret løsning kan skabe en stærkt kundeloyalitet samt afholde kunderne fra impulsivt at anvende konkurrenternes tilbud om taxakørsel.

 

Målgruppe

Abonnementet kunne henvende sig til en målgruppe som ofte tager taxa i forvejen og samtidig gøre at dem der i middel grad benytter sig af en taxa, ville gøre det noget mere.

Taxi app

Fast antal kilometer til en fast lav pris

En måde at gøre det på kunne være at man tilbød et hvis antal kilometer til en fast lav pris hver måned. Kunden kan så køre disse kilometer til den faste lave pris, men vil ofte komme til at køre lidt over, hvilket kan skabe et form for mersalg og dermed ekstra værdi for virksomheden.

I tilfælde af at man ikke fik kørt alle de betalte kilometer den pågældende måned, kunne disse enten være spildt, kunne videreføres til måneden efter eller som en hel tredje mulighed overføres til en anden persons konto.

 

Hvervning af nye kunder

Har man kilometer til overs slut på måneden kunne man få en notifikation om at man gratis kunne give sine resterende kilometer til en ven, som en slags hvervning. Her foregår hvervningen fra ven til ven, hvilket skaber en stærk troværdighed fordi der gøres brug af en form for horisontal opinionsleder. Dermed får man flere til at blive faste kunder hos DanTaxi.

 

Regnvejrstilbud

I Danmark regner det mange dage om året, og det er ofte på regnvejrsdage, at man som kunde har brug for at tage en taxa. Som kunde kunne man derfor få tilbuddet om at køre gratis med taxa hver gang det regner, for derved at slippe for cykelturen i regn. Her kunne tilbuddet eventuelt være udformet, så det kun gælder turen fra hjem til arbejde, i et bestemt tidsrum, et bestemt antal kilometer eller en tidsmæssigt bestemt tur.

Fordelen set fra virksomhedens synspunkt er, at man som kunde eller latent kunde hele tiden bliver mindet om at skulle tjekke vejret for at se om man kan få en gratis køretur og dels bliver mindet om DanTaxi hver gang det regner.

 

Korte taxature

Mange taxature foregår over kortere afstande på ca. 5 km. En anden fordel man som abonnent kunne have, er at DanTaxi f.eks. betaler hver anden eller tredje kilometer af taxaregningen, hvis man kører over 5 km. Dette giver incitament til at vælge taxaen lidt oftere – også i tilfælde hvor man skal lidt længere end man normalt ville have taget en taxa til.